ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Ferrovit 1000ml

Kód: 31200015
SKLADOM 4 KUSY – PRIPRAVENÉ NA ODOSLANIE
Cena za jednotku bez DPH:
2,71 €
3,25 € s DPH
+ KS
Volajte počas pracovných dní
od 8 do 16:00 hod., alebo píšte na objednavky@spuchlak.sk
+421 911 016 340

Popis produktu

Koncentrát komplexne viazaného železa proti chloróze, obsah železa –3,5 %. Ferrovit je úrčený predovšetkým na preventívne a kuratívne odstraňovanie nedostatku rastlinami prístupného železa a liečenie chloróz. Dobre sa uplatňuje pri preventívnych postrekoch viniča, kôstkovín, bobuľovín, zeleniny (hlavne rýchlenej), dekoratívnych rastlín, chmeľu, tabaku a poľných plodín, predovšetkým na stanovištiach s vysokým obsahom vápnika, pri výdatnom fosforečnom hnojení a na stanovištiach s opakovaným výskytom chloróz. Ferrovit bol vyvinutý pre mimokoreňovú - listovú aplikáciu, avšak je vhodný aj na hnojenie pôdy.

Zloženie: železo je vo forme linosulfátu železnatého. Ferovit je ďalej zdrojom organicky viazaného dusíka, uhlíka, síry, titánu a vápnika, pričom obsahuje tiež účinné adhezíva a povrchovo aktívne látky prírodného pôvodu, ktoré zvyšujú účinnosť prípravku.

Aplikácia:

  • zálievkou do pôdy
  • postrekom na list

Dávkovanie:

 zálievka  100-500ml / 10 L vody
 postrek  3-5ml / 1 L vody

 

Železo: je potrebné pri tvorbe chlorofylu a pri ďalších životných pochodoch rastlín. Rastliny ho však potrebujú len veľmi malé množstvo, ktoré však zvyčajne stačí pokryť prirodzená zásoba v pôde. Nedostatok sa prejavuje nedostatkom listovej zelene, takže rastliny blednú. Nedostatok Fe sa niekedy prejaví pri nadbytku vápnika v pôde. Železo môžem dodať najmä ovocným rastlinám, zálievkou 1% roztokom zelenej skalice

Dusík: je to jeden z najdôležitejších prvkov vo výžive rastlín, ktorého obsah v pôde sa v krátkom čase môže veľmi meniť. Rastliny ho prijímajú vo forme amoniaku alebo kyseliny dusičnej, len bôbovité rastliny prostredníctvom hrčkotvorných baktérií dokážu využívať dusík v čistej forme z ovzdušia. Dusík, ktorý rastliny neodoberú, zostáva v pôde vo forme nitrátu a dostáva sa pod vplyvom dažďa alebo topiaceho sa snehu do spodnej vody. Preto je treba dávať pozor na to, aby sme dali rastlinám iba toľko dusíka, koľko sú schopné spotrebovať. Veľmi silné hnojenie dusíkatými hnojivami spôsobuje nadmerný rast vegetatívnych orgánov (listov) a rastliny sú menej odolné proti chorobám. Nadbytok dusíka sa prejavuje aj v tom, že plody bývajú málo vyfarbené, sú bez vône a zle sa uskladňujú. Nadbytok dusíka stromy bývajú nápadne dlho zelené a zle sa pripravia na zimný odpočinok. Na jeseň sa dusíkaté látky premiestňujú z listov do drevnatých častí, v ktorých sa ukladajú zásoby na jar. Na začiatku vegetácie je zvýšená spotreba dusíka na tvorbu nových výhonov, listov a koreňov. Dusík, uložený v drevnatých častiach, sa rýchle spotrebúva a musí sa rýchle nahradiť dusíkatými hnojivami(liadkami). Nedostatok dusíka v pôde sa prejavuje zakrpateným vzrastom, svetlozelenou farbou listov a ich predčasným opadávaním. Bohatá výživa ovocných stromov dusíkom je nevyhnutná najmä v mladosti, keď stromček intenzívne rastie, vytvára koreňovú sústavu a korunku. Trváce rastliny (ovocné aj okrasné dreviny) hnojíme dusíkom len do konca júla aby drevo mohlo dostatočne vyzrieť a bolo dobre pripravené na zimu. Väčšinu druhov listovej zeleniny si vyžaduje výdatné hnojenie dusíkom len na začiatku, neskoršie prihnojovanie dusíkom znižuje jej uskladňovatelnosť. Nadbytok dusíka pri okrasných rastlinách spôsobuje zväčšovanie listovej plochy, pričom kvety bývajú málo vyfarbené, sú vyblednuté a veľmi slabé.

Technické parametre
Forma ochranypostrek
Forma hnojivakvapalné
Použitieuniverzálne
Výrobcaostatný
Ean8588000555024
Váha1,3 kg
Kusov v balení1 ks
Recenzie zákazníkov
Pridať príspevok
Zatiaľ nik nenapísal recenziu tohto tovaru.

PODPORA

V prípade problémov alebo ak máte iné technické otázky kontaktujte náš servisný team od 8:00 do 16:00:

Pre zmenu, storno alebo reklamáciu:

Tel.: +421 911 016 340

Pre technické info ohľadne produktov:

Tel.: +421 911 118 518
Mail.: objednavky@spuchlak.sk